+36 70 / 708-4143 1139 Budapest, Fáy u. 45. 3. em. (Oxygen Wellness Fáy) Időpont foglalás

Az én InfraTrainer-történetem

Legelőször modellként (is) tevékenykedő, magyar celebnőket láttam infratrainerezni. Sminkben tekertek, menő helyekről csekkoltak be, majd pedig megmutatták a közösségi oldalaik követőinek, mennyivel lettek vékonyabbak, mint egy órával korábban voltak. Tudtam, hogy amit látok, nem a valóság, de ki akartam próbálni. A saját szememmel (és testemmel) kellett megbizonyosodnom róla, mi is történik az infraszaunából már ismert csövekkel körbezárt fekvőbiciklin.

Zsírt akartam égetni, kiizzadni a hájat, a tegnapi csokis sütit. Búcsút mondani a narancsbőrnek, az összeérő comboknak, az úszóguminak, amit már évtizedek óta gondosan növesztett maga köré a testem. Szerettem volna, ha erősödik az immunrendszerem, és ha nem fáradok ki, amikor lépcsőn kell felsétálnom a második emeletre. Mindezt persze azonnal akartam, sőt, már inkább tegnapra. És lehetőleg minél rövidebb idő alatt, hiszen csak az egész nap ráérős celebmacáknak van idejük arra, hogy naphosszat a fitneszteremben szelfizzenek.

Ha kellett, reggel hétre mentem a teremhez. Esőben, hóban, szélben izzadtam, Grace klinikát néztem és a bikiniszezonról ábrándoztam. Hogy ezegyszer végre tényleg teszek valamit, hogy odarakom magam, hogy küzdök a célomért, hogy bombanő leszek. Aztán hol a pénzem fogyott el, hol a lelkesedésem, hol pedig a türelmem, mert nem változott semmi. A mérleg nyelve tudomást sem vett a fáradozásaimról. A farmerem sem lett nagyobb rám, és sem a tükör, sem pedig a környezetem nem igazolta vissza a változást. Legfőképpen azért, mert tényleg nem mozdult meg semmi.

Fél év kihagyás, egy nagy levegővétel és egy újrakezdés kellett ahhoz, hogy idén márciusban visszaüljek a nyeregbe, akkor már okosabban. Be kellett látnom, hogy a karcsú hírességek és a hangzatos ígéretek ellenére nem fogok egy-két hónap alatt lefogyni heti 100 perc biciklizéstől. Rendszert kellett építenem köré, vagyis magát az Infratrainert kellett beleillesztenem az életmódváltásomba. Meg kellett támogatnom más jellegű edzésekkel, aerobiccal és súlyzózással, nem utolsó sorban pedig egy megfelelő diétával. Nem várhattam csupán csak ettől a szuperszónikus kardiógéptől a csodát.

Mára, azaz négy hónappal később olyannyira az életem részévé vált, hogy egy edzést nem is mozgásnak, vagy sportolásnak élek meg, hanem kikapcsolódásnak. Nem fulladok ki 15 perc után, a bemelegítésen és a levezetésen kívül szinte végig a legmagasabb fokozaton nyomom le az 50 perces programot. Újranézem a már oly sokszor látott Szex és New York sorozatot is, mert amíg a testem küzd, addig az elmém teljesen máshol jár. Tulajdonképpen relaxálok méregtelenítés közben. Szórakozom, mialatt a testem szépül, formálódik az alakom és feszesebb lesz a bőröm.

Az Infratrainer által rászoktam a rendszeresen szaunázásra, a vízfogyasztásra, érezhetően erősebb lettem, jobb lett az erőnlétem. Centiket elvből nem mérek, és nem is állok mérlegre, kizárólag a szememnek, a ruháknak és a barátaimnak hiszek. Jelen állás szerint két-három mérettel tudok kisebb göncöket venni, mint mondjuk két éve nyáron. A meglévő cuccaim egy részét pedig azért nem tudom hordani, mert már sehogyan sem állnak rajtam, mivel a testem nem úgy tölti ki őket, mint anno. A korábbi esztendőkkel ellentétben idén nettó 20 perc alatt sikerült fürdőruhát vásárolnom, és akkor már rögtön kettőt is vettem, olyan jól álltak.

Hogy mikor érem el az álomalakot? Mikor fogok leállni? Nem tudom. De az biztos, hogy az Infratrainer a leghűségesebb támogatóm ezen a hosszú úton.